Het verhaal van GoGreen IT

“Dit is niet zomaar een vuilnisbelt. Dit is Agbogbloshie. Eén van de grootste E-waste stortplaatsen ter wereld. Hier belanden veel elektronische apparaten. Waarvan een groot gedeelte uit Nederland. Er zijn mensen die geld verdienen met de metalen onderdelen uit die spullen. Zoals Yaw. Een jongen van 13 jaar. Hij verzamelt oude metalen. Op 10 jarige leeftijd stopte hij met school. Er was thuis niet voldoende geld voor school en eten. Hij liep weg van huis om zelf geld te gaan verdienen. Samen met Yaw werken er nog duizenden andere kinderen. Middels grote magneten scheiden ze de metalen van het overige afval. Vervolgens verbranden ze onder andere de metaaldraden. Het plastic lost op en het metaal blijft over. Na een hele dag werken levert Yaw zijn metalen in voor geld. Wel 2 tot 5 dollar per dag. De werkdag van Yaw zit erop. Tijd om naar huis te gaan. Via een ladder klimt hij tegen een gebouw. Hier slaapt Yaw. Boven op het dak van een winkel. Samen met andere kinderen. Dit is hun thuis. Het dak van een winkel. Midden in Agbogbloshie. Zonder familie.”

De missie van GoGreen IT is ontstaan. Geïnspireerd door het leven van Yaw.

“Ieder kind naar school in een groenere wereld”

Waarbij onze visie is:

“Door de levensduur van IT werkplekken maximaal te benutten creëren we minder e-waste, verspillen we geen onnodige grondstoffen, gaan we kinderarbeid tegen én dragen we bij aan wereldwijd onderwijs. Alle bedrijven moeten ervaren dat ze door duurzamer ondernemen niet alleen bijdragen aan een betere wereld maar ook gegarandeerd geld besparen. Daarom hebben wij ons als doel gesteld: De grootste MKB leverancier van duurzame IT werkplekken in 2030.” 

Waarom GoGreen IT?

Uit onze werkervaringen weten we dat er veel verkopers van refurbished en nieuwe IT producten zijn. Het draait in deze branche vooral om zoveel mogelijk geld verdienen. Niemand bekommert zich over de gevolgen van het massale verkopen van deze producten voor mens en milieu. Dat de mens, middels verspilling, direct bijdraagt aan de groeiende E-Waste vuilnisbelten, wordt door de vingers gezien voor dat ene hoge doel: zoveel mogelijk producten verkopen om zoveel mogelijk geld te verdienen. Deze ‘oude’ manier van ondernemen houdt kinderarbeid in stand én stelt zowel de mens als natuur bloot aan zeer giftige stoffen, met zeer ernstige gezondheidsproblemen en milieuschade als gevolg. Wij zijn dan ook overtuigd dat de ‘oude’ manier van ondernemen moet plaatsmaken voor het denken in duurzaam, circulair én met een sociale insteek. Deze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen zal bedrijven succesvoller maken én gelijktijdig gelukkiger doordat ze bijdragen aan een betere wereld.

Zo gaan we dit bereiken!

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en voortrekkersrol in de ‘nieuwe’ manier van ondernemen; duurzaam, circulair én met een sociale insteek. Wij gaan binnen het Nederlands bedrijfsleven bewustzijn creëren dat we de levenscyclus van onze IT producten moeten verlengen, zonder dat dit ten koste van kwaliteit gaat. Door met ons samen te werken ontvang je dezelfde kwaliteit als nieuw, maar ben je goedkoper uit. Én neem je verantwoordelijkheid. Samen zorgen we voor een circulair traject van onze producten. Hierdoor kunnen we de export naar vuilnisbelten voorkomen. Als gevolg hiervan zal de e-waste afnemen en daarmee ook de kinderarbeid. Hierdoor kunnen we de kinderen verplaatsen van ‘het verbranden van onze computers op een afvalberg’ naar ‘het gebruiken van onze computers in een klaslokaal’. Dit gaan we kracht bij zetten doordat we een samenwerking met Cordaid zijn gestart voor ons project ‘ieder kind naar school’. Daarnaast zoeken we voortdurend naar samenwerkingen met (duurzame) ondernemingen, zodat we samen de wereld een stuk aangenamer maken.

Dit is wat we doen!

Wij helpen bedrijven aan hun IT werkplekken. Als het nu gaat om computers of de complete set met monitor en toebehoren. Na een gratis bespaar analyse, ontvang jij een advies welke 100% is afgestemd op jouw bedrijf. Dat wij geloven in onze producten komt terug in onze drie jaar garantie en service.  Na deze termijn kopen wij graag de IT voor een restwaarde terug. Vervolgens krijg jij weer nieuwe up-to-date werkplekken aangeboden. De teruggekochte IT wordt uitgebreid gecontroleerd. Indien nog goed bevonden wordt deze opnieuw in de markt gezet. Zijn de werkplekken niet goed genoeg meer voor onze markt, maar wel nog voor het opleiden van kinderen, dan schenken wij het aan ons project ‘ieder kind naar school’. Zo kunnen we er kinderen mee opleiden. In een uiterst geval is een product echt aan het einde van de levenscyclus. Wij zorgen dan dat het via onze gecertificeerde recycle partners verantwoord wordt verwerkt, met in acht name van de Europese regelgeving.

Lees meer

Wie is GoGreen IT?

Ard Clerkx

“Ik hoef geen drie plakken kaas op mijn boterham, aan een halve plak heb ik méér dan genoeg. Hét overige geef ik liever aan mensen die het harder nodig hebben dan ik.”

Dat is waar ik GoGreen IT voor heb opgericht. Ik wil mensen helpen. Door jouw als ondernemer te helpen in het goedkoper en duurzamer aanschaffen van je IT-apparatuur, heb jij kosten voordeel en dragen we samen bij aan een groenere wereld. Een wereld waarbij ieder kind de kans krijgt naar school te gaan. Door jouw keuze wordt dat mogelijk gemaakt.

Kom op, laten we samen onze verantwoordelijkheid nemen, door het juiste voorbeeld te geven.

Selene Rubio Gutierrez

“Ik kan er niet goed tegen dat mensen verspilling als normaal zien. In het dagelijks leven ben ik dan ook van het hergebruik. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd is er bij met de paplepel ingegoten. “

Verspilling is zo’n grote kans op kostenbesparing. En toch laat 92% van de Nederlandse bedrijven deze kans liggen. Onbegrijpelijk! Als je bedenkt dat je geld uitgeeft, daarmee een negatieve impact op milieu hebt en er helemaal niets voor terugkrijgt. 

Kom op, laten we samen onze verantwoordelijkheid nemen, door het juiste voorbeeld te geven.

Draag bij aan een betere wereld

Hoe durven we nog te denken dat er niets aan de hand is? Dat het allemaal meevalt? Extreme overstromingen. Duizenden voetbalvelden aan bossen verbranden. Ga zo maar door. Overal om je heen zie je het gebeuren. Zowel dichtbij als veraf. Het staat vast dat er veel gaat veranderen in de wereld. De vraag is alleen; bepalen wij wat die veranderingen zijn of laten we de natuur dat doen? Laat je inspireren door deze video. Wordt onze partner. Samen nemen we de verantwoordelijkheid om de wereld beter te maken.

Partners van GoGreen IT

Gulpener Brouwerij
werkraat
natureluur-wit
14
logo-zonduurzaam-wit
rba
multi contacts
my35
JanssensLogo-2-1-1-wit
neijnens-wit
bnp
logo-cordaid
image
image-6
image-4

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit, analyse en advertenties.