Computers voor gelijkheid

Wereldwijd gaan er miljoenen meisjes niet naar school. Door armoede en ongelijkheid. Ze moeten thuis helpen met het huishouden, werken voor gezinsinkomen of ze worden uitgehuwelijkt. Over het algemeen worden de meisjes achtergesteld. Vaak staan ze in de schaduw van hun broertjes die wel naar school mogen. Echter alle kinderen hebben recht op onderwijs! Dus ook meisjes! Daarom, GoGreen IT computers voor gelijkheid.

Onderwijs en meisjes

Het is voor meisjes erg moeilijk om überhaupt naar school te kunnen gaan. En als de meisjes al naar school gaan, dan moeten ze daar vaak ook alles aan doen om er te mogen blijven. Om te voorkomen dat ze gedwongen worden om héél jong te trouwen en kinderen te krijgen. Een redelijk logisch gevolg hiervan is dat de meisjes dan vaak nooit meer terugkeren naar de klas. De gevolgen hiervan zijn het hele leven voelbaar. Doordat ze zich niet ontwikkelen, hebben ze nauwelijks kans op betaald werk. Hierdoor zijn ze afhankelijk van anderen. Een goede baan kan echter wel hét verschil maken. Een verschil tussen een leven in onderdrukking of een leven in vrijheid. Bovendien, hoe langer de meisjes onderwijs krijgen, hoe groter de kans dat haar eigen kinderen later gezonder kunnen opgroeien en ook naar school kunnen gaan. Door het onderwijs krijgen de meisjes een stem. Hierdoor worden ze mondiger, weerbaarder en kennen ze hun rechten. En het mooie daarvan: niet alleen een meisje wordt er sterker van, maar juist de hele gemeenschap.

 

Kansen voor meisjes

Samen met onze klanten willen wij realiseren dat ieder kind uiteindelijk naar school kan. Én dat dat mogelijk is, bewijst het verhaal van Mado. Het is een prachtig verhaal. De 6 jarige Mado vertelt hoe verdrietig ze eigenlijk is, omdat ze moet werken in plaats van onderwijs. Uiteindelijk kan de jonge Mado naar school, door de financiële steun vanuit Cordaid. Kijk snel hoe de jonge Mado helemaal is opgebloeid.

 

Hoe dragen de computers bij aan gelijkheid

Door jouw it-werkplekken aan te schaffen bij GoGreen IT kun jezelf bepalen hoeveel je wilt bijdragen aan wereldwijs onderwijs. Zelf bepalen? Ja! Speciaal voor jou hebben wij een bijzondere kortingsmodule. Jij bepaalt namelijk zelf hoeveel korting je wilt en hoeveel je wilt bijdragen aan wereldwijd onderwijs. GoGreen IT heeft bepaald om tot 10% van een order af te willen dragen. Stel je kiest 4% korting. Dan betaal jij 4% minder op je totaalsom. En wij geven 6% van deze order aan het project om ieder kind naar school te krijgen. Kies je geen korting, dan dragen wij de volledige 10% af. Zo dragen jouw computers bij aan meer gelijkheid.

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit, analyse en advertenties.