Schoollaptop

Een schoollaptop. Het woord zegt het al. Een laptop voor school. Tegenwoordig kun je niet meer zonder. Of je nu op de basisschool, middelbare school of vervolgstudie zit. Schoollaptops zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Maar wat is nu de beste laptop voor je kind?

 

Wat is de beste schoollaptop?

Er is een zeer breed aanbod aan laptops. Om de juiste schoollaptop voor je kind te kiezen is het belangrijk rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Zit je kind op de basisschool of middelbare school? Neemt je kind de laptop wel of niet mee naar school? Zomaar twee vragen die al invloed hebben op de keuze voor de beste schoollaptop. Daarom gaan wij je op weg helpen naar de juiste keuze.

 

Laptop voor de Basisschool

Wanneer je kind naar de basisschool gaat zijn er een aantal punten van belang om de juiste schoollaptop te kiezen. Hieronder sommen we de belangrijkste voor je op:

 • Gewicht

Zorg dat de laptop niet meer weegt dan 1,7 kg. Voor een kind al een behoorlijk gewicht om mee te ‘slepen’ naar de school.

 • Schermgrootte

Wordt de laptop meegenomen naar school, dan is het perfecte formaat tussen de 10 en 14 inch. Wordt de schoollaptop enkel thuis gebruikt, kies dan voor een iets groter formaat. Namelijk 13 tot 17 inch.

 • Batterij

Minimale eis van 4 uur zonder adapter.

 • Processor

Kies voor een i5 processor vanaf de 4e generatie.

 • Intern geheugen

Ook wel RAM of werkgeheugen genoemd. 4GB ram voldoet prima. Maar hoe hoger, hoe sneller de laptop werkt. Voor een kleine meerwaarde heb je al 8GB werkgeheugen.

 • Opslag

Kies altijd voor een SSD in plaats van HDD. De laptop is minder kwetsbaar en start sneller programma’s op via een SSD. Minimale grootte van 128gb.

 • Accessoires

Een externe muis, via usb, is gemakkelijk voor de bediening. Daarnaast is een stevige hoes of laptoptas geen overbodige luxe voor een schoollaptop.

 

Laptop voor de Middelbare school

Ten opzichte van de basisschool zijn er kleine aanpassingen nodig om de beste schoollaptop voor je kind te vinden. De belangrijkste worden hieronder opgesomd.

 • Schermgrootte

Kies voor 14 inch. Ideaal voor schoolgebruik en thuisgebruik.

 • Batterij

Minimale eis van 4 uur. Bij voorkeur minimaal 6 uur.

 • Processor

Kies voor een i5 processor vanaf de 6e generatie.

 • Intern geheugen

Minimaal 8GB werkgeheugen.

 • Opslag

Kies voor minimaal 256gb SSD.

 • Schermresolutie

Wanneer uw kind naar de middelbare school gaat, wordt de schoollaptop ook steeds vaker gebruikt voor privé doeleinden. Denk aan Netflix kijken. Een minimale resolutie eis is dan Full HD.

 

Schoollaptop voordelen van GoGreen IT

Ook GoGreen IT heeft een webshop. Echter zijn wij óók gespecialiseerd in het aanbieden van een op maat afgestemde laptop. Door voor GoGreen IT te kiezen, ben je verzekerd van de beste schoollaptop, met een aantal mooie voordelen.

Bespaar geld met een schoollaptop

Bespaar tot 60% aanschafkosten doordat GoGreen IT enkel werkt met topkwaliteit refurbished laptops en refurbished computers. Daarnaast voorkom je door ons maatwerk dat je een overkill aan capaciteit aanschaft. Dat is immer zonde voor je portemonnee. Je betaalt de capaciteit wel, maar gebruikt deze niet.

Betrouwbare kwaliteit van A-merk schoollaptops

Er wordt uitsluitend gewerkt met refurbished laptops van A-merken. De laptop heeft misschien een minimale kras op de behuizing, maar functioneert als nieuw.

Verzekerd van garantie en service

De laptop moet ook voorzien zijn van de beste garantie en service. Het is onze service om voor jou de beste schoollaptop uit te zoeken. Profiteer vervolgens van onze uitgebreide garantie, zodat je kind zorgeloos naar school kan gaan.

Positieve impact op de wereld

Door een refurbished laptop van GoGreen IT te kiezen heb je een enorme positieve impact op de wereld. Voorbeelden van jouw impact:

 • Compenseer per laptop gemiddeld 280 kilo aan CO2 uitstoot, wat gelijk staat aan de benzine uitstoot van ruim 1104 kilometer autorijden;
 • Voorkom gemiddeld per schoollaptop 1200 kilogram productieafval met zware milieu verontreiniging als gevolg;
 • Voorkom kinderarbeid en slechte werkomstandigheden. Immers de meeste laptops worden in China geproduceerd. In de Chinese elektronica branche is dit aan de orde van de dag.

 

Kies de juiste schoollaptop bij GoGreen IT

Overtuigd van de voordelen? Start dan nu met geld en tijd besparen door het contactformulier in te vullen. Wij gaan voor je aan de slag en binnen een werkdag ontvang jij van ons een passend aanbod. Bespaar tijd. Bespaar geld. Bespaar het milieu. Draag bij aan een betere wereld!

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit, analyse en advertenties.