Bespaar op je batterij | Apple

Bij een normaal gebruik van je iPhone of iPad gaat de batterij in de meeste gevallen een hele dag mee. Maar naarmate je iDevice ouder wordt kan het zijn dat de batterijduur korter wordt. Gelukkig kun je deze verlengen door bepaalde keuzes te maken.

 

1: Nieuwe e-mail berichten automatisch binnenhalen

Onze Mail. Nog steeds een uiterst belangrijke communicatie bron. Maar is het noodzakelijk dat de e-mailberichten direct binnenkomen? Paar minuten later is toch ook goed. Kies voor een andere periode en je kunt het direct automatisch ophalen uitschakelen. Ga hiervoor naar instellingen ▸ Mail ▸ Accounts ▸ Nieuwe gegevens ▸ schakel ‘Push’ uit. Vervolgens kun je onderaan voor een andere tijd kiezen. Elk kwartier bijvoorbeeld.

2: De helderheid van je scherm

De grootste energieverbruiker van je iPhone of iPad is het scherm. Het is dus slim om verspilling tegen te gaan door de helderheid lager in te stellen. Eenvoudig in te stellen via het bedieningspaneel of via instellingen ▸ Helderheid en achtergrond. Om écht efficiënt te zijn kies je de optie: ‘Pas automatisch aan’. De iOS en/of  iPadOS regelt zelf de helderheid, afhankelijk van het aanwezige licht. Dit kun je gemakkelijk inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Aangepaste weergave

3: Schakel onnodig trillen uit

Vaak staat je iDevice op stil. De iPhone trilt dan enkel. Helaas vraagt dit veel energie. Het is verstandig onnodig trillen uit te schakelen. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van een instagram en e-mail bericht. Je kunt per categorie het trillen uitschakelen. Volg hiervoor: Instellingen ▸ Horen en voelen (geluiden) ▸ kies een categorie ▸ Trillen ▸ kies voor ‘geen’.

4: Locatiebepaling; daar kun je zorgvuldiger mee omgaan

Ze hebben het niet vaak nodig, maar toch willen de meeste apps deze informatie graag hebben: jouw locatie. Een app kan hierdoor gerichte informatie naar je toesturen op basis van je locatie. Bepaal zelf welke apps toegang hebben tot de locatie via instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen. Je ziet hier welke apps toegang hebben tot je locatie. Schakel ze eenvoudig uit wanneer dit niet gewenst is. Eventueel kun je kiezen voor de optie: ‘Bij Gebruik’, je locatie wordt alleen opgevraagd wanneer je de desbetreffende app gebruikt. Ben ervan bewust, dat een app met de instelling ‘Altijd’, op ieder gewenst moment je locatie kan opvragen en verwerken. (zonder dat jij dit merkt)

5: Het volledig afsluiten van apps hoeft niet

Het was ooit waar dat je energie kon besparen door het volledig afsluiten van apps in de appkiezer. Vroeger. Want op de dag van vandaag wordt dit tegengesproken. Sterker. Volgens, Craig Federighi, vicepresident software bij Apple, kost het afsluiten en opnieuw opstarten van apps meer energie kost dan het actief houden van de apps.

Wil je weten hoe je nog meer kan besparen?  Lees hier meer!

 

Connect?!

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies voor functionaliteit, analyse en advertenties.