Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Computers voor thuisonderwijs

Vaker dan we vooraf ooit hadden kunnen bedenken is thuis onderwijs een begrip geworden in 2020 en 2021. Misschien heb je zelf kinderen? Of zag je het bij de kinderen van de buren? Ouders creëren thuis een werkplek voor hun kind, voorzien van een computer of laptop. Rest nog een goede internetverbinding en de webcam kan verbonden worden. Het beste alternatief, als normaal onderwijs niet mogelijk is. Thuisonderwijs is zeker in de Westerse wereld héél normaal geworden. Met onze technologieën kunnen we daar gelukkig ook goed op inspelen. Maar hoe zit het in ontwikkelingslanden? Is er overal onderwijs? Hebben ze daar überhaupt computers voor thuisonderwijs?

 

Ontwikkelingslanden en onderwijs

Net zoals jij, weten wij ook niet anders dan dat onderwijs een deel van onze opvoeding is. We hebben zelfs een wet tot leerplicht. Onderwijs is in ons dagelijks leven verworven. Echter zijn er veel landen waar géén goed onderwijs is. Of waar wel onderwijs is, maar de kinderen gewoonweg niet naar school kunnen omdat ze moeten werken of oppassen op de broertjes en zusjes. Iets wat wij ons niet kunnen voorstellen. Maar het gebeurt echt, zoals het verhaal van de zesjarige Mado uit Congo liet zien. Samen met Cordaid zetten we ons in op alle facetten voor kinderen en onderwijs, zodat uiteindelijk wereldwijd ieder kind onderwijs kan volgen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de schoolgaande jeugd? Hoe volgen hun nu onderwijs?

 

Thuisonderwijs in ontwikkelingslanden

Als voorbeeld nemen we Congo. Ook in Congo kunnen de kinderen als gevolg van gezondheidsrisico’s niet meer naar school. Helaas hebben de kinderen thuis géén laptop of computer. Bovendien zijn er vaak géén internetverbindingen. Het is dus onmogelijk om thuis onderwijs te geven via online lessen. Om te zorgen dat de ontwikkelingen van deze kinderen niet stagneert, heeft Cordaid thuisonderwijs via de radio georganiseerd. Door het uitreiken van schriften, potloden en gummen aan kinderen en het opleiden van de radio omroepers tot het geven van onderwijs via de radio is er gezorgd dat kinderen in diverse dorpen alsnog onderwijs kunnen volgen. Thuisonderwijs via de radio. Door te gaan samenwerken met GoGreen IT dragen we samen bij aan onderwijs voor ieder kind. Wil je meer weten waarom GoGreen IT zich mede hiervoor inzet? Kijk dan hier.

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten