Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Je hoort de term maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) steeds vaker. Maar wat is het precies? En waarom is het belangrijk hier aandacht aan te besteden? Wat Hoe denken potentiële klanten over jouw bedrijf als je maatschappelijk verantwoord onderneemt? Wat zijn de voordelen ervan? Laten we deze vragen eens beantwoorden om duidelijkheid te verschaffen.

 

De term: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Aangezien je als bedrijf staat ingeschreven bij de kvk, is dit de perfecte plaats om de betekenis van deze term te achterhalen. Op de site van de kvk wordt het als volgt omschreven:

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat je bij de keuzes die je maakt rekening houdt met mens, milieu en maatschappij. Dat kan op een heleboel manieren: door je inkoopproces eerlijker te maken, goed te zorgen voor je werknemers, of door je pand te verduurzamen. Klanten vinden het steeds belangrijker dat bedrijven bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast is er wetgeving op komst die mvo voor sommige bedrijven verplicht maakt. Tijd om aan de slag te gaan, dus!”

 

Waarom belangrijk aandacht te besteden aan MVO?

Links of rechtsom, het is belangrijk om als bedrijf verantwoordelijkheid te dragen voor de maatschappij. Zeker ook om toekomstbestendig te ondernemen dient een bedrijf in haar activiteiten en processen rekening te houden met circulariteit, klimaatneutraliteit, inclusiviteit en/of eerlijke ketens. Uiteindelijk is het niet alleen goed voor de maatschappij maar ook zeker voor de onderneming zelf. Al wordt dat zelden verwacht door bedrijven. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen is goed te combineren met het behalen van financieel rendement. Al helemaal op de langere termijn. Kijk alleen al naar de toegenomen vraag in duurzame producten en diensten.

 

Wat denkt de potentiële klant van maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wist je dat iets meer dan de helft van de Nederlandse consumenten wel eens bewust kiest voor een winkel omdat deze zich inzet voor mens, milieu en/of maatschappij. Driekwart van de Nederlandse consumenten vinden duurzaamheid belangrijk voor bedrijven in het algemeen. Zo moeten online winkels zich richten op afvalbeperking en duurzame transporten. Daarnaast geeft ruim 60% van de ondervraagden aan dat ze het belangrijk vinden binnen een winkel duurzame producten te kunnen kiezen.

 

De voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt een aantal voordelen met zich mee voor het bedrijf. Laten we er een aantal bekijken:

 

 • Personeel van betrokken bedrijven zijn gemotiveerder en daardoor dus lager ziekteverzuim;
 • Gemotiveerde medewerkers zorgt voor een hogere arbeidsproductiviteit;
 • Door toegenomen vraag naar duurzame producten en/of diensten reële kansen op verhogen winsten;
 • Je hebt een positieve impact op milieu en mens;
 • Je komt toe aan de toenemende behoefte aan duurzaamheid van potentiële klanten.

 

Hoe GoGreen IT jouw bedrijf helpt met MVO

Ieder bedrijf heeft IT apparatuur nodig. Denk maar aan de computer op het kantoor of de laptop voor onderweg. En juist op dit gebied valt nog veel winst te behalen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je hier bewuster mee omgaan dan kies je voor de refurbished IT van GoGreen IT. Want dan ben je er zeker van dat het ook echt maatschappelijk verantwoord is. En door deze keuze heb je ook nog eens een flinke maatschappelijke impact:

 • Je stimuleert geen kinderarbeid in de landen waar onder andere de laptops en computers geproduceerd worden;
 • Je stimuleert geen slechte werkomstandigheden in deze fabrieken;
 • Je voorkomt export van Nederlandse IT naar E-waste vuilnisbelten in Afrika;
 • Je voorkomt gezondheidsproblemen in deze ontwikkelingslanden door het foutief verwerken van ‘ons’ IT afval;
 • Je voorkomt uitputting van grondstoffen;
 • Je voorkomt een enorme milieuvervuiling tijdens productieprocessen;
 • Je voorkomt toenemende E-waste afvalbergen.

 

Ook een maatschappelijk verantwoorde keuze maken

Ben je overtuigd om met kleine simpele stappen maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Wil je weten hoeveel milieu impact jij kan hebben? En hoeveel je daarmee financieel kan besparen? Welke zorgen wij uit handen nemen? Start met tijd besparen door het contactformulier in te vullen. Wij nemen binnen een werkdag contact met je op en plannen een afspraak wanneer het jou uitkomt. Uiteraard mag je ook alvast direct een kijkje nemen in de webshop.

 

Alle rechten voorbehouden. GoGreen IT 2023.

 

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten