Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Refurbished IT van GoGreen IT

Refurbished IT van GoGreen IT
In 4 stappen Refurbished IT van GoGreen IT

Doe je óók mee? Vóór mens, milieu en jouw portemonnee!? Zowel zakelijk als de consument profiteert van de Refurbished IT van GoGreen IT. Waarom GoGreen IT in plaats van een andere IT verkoper? Nadere toelichting zijn we hier verplicht. Daarom wordt in het eerste blok op een beknopte wijze de duurzame werkwijze van GoGreen IT toegelicht.  Het tweede blok richt zich op de zakelijke voordelen. Het derde blok richt zich op de consument voordelen. Voor de conclusie moet je in blok 4 zijn.

 

1. Refurbished IT van GoGreen IT is duurzaam

De voorraad van GoGreen IT bestaat uit apparatuur van Nederlandse bedrijven. Enerzijds koopt GoGreen IT de overbodige IT uit het magazijn, anderzijds wordt de overname van apparatuur meegenomen in de verkoop van nieuwe Refurbished IT van GoGreen IT. Aangezien we in Nederland jaarlijks meer dan 373 miljoen kilo aan elektronisch afval produceren, inclusief export naar ontwikkelingslanden, zijn wij van mening dat er genoeg apparatuur op de Nederlandse markt is. Het binnenhalen van nieuwe en/of refurbished IT uit andere landen is onnodige milieu verspilling, niet goed voor de economie van het eigen land en het draagt bij aan onnodige export en/of recycling van apparatuur uit Nederland. Absoluut onnodig in onze ogen. Met de Refurbished IT van GoGreen IT ben je verzekerd van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ voor mens, milieu en je eigen portemonnee. En dat zijn ook de drie kern peilers waarvoor GoGreen IT gaat!

Refurbished IT van GoGreen IT Circulair
Refurbished IT van GoGreen IT Circulair

 

2. Zakelijke Voordelen GoGreen IT

De zakelijke voordelen van GoGreen IT kunnen we toespitsen naar de drie kern peilers: mens, milieu en portemonnee. In het bedrijfsleven spreekt men van People, Planet, Profit. Waarbij profit voor jou als ondernemer uiteraard het belangrijkste is. En als de profit dan het gewenste resultaat oplevert, waarom zou je dan een grote positieve maatschappelijke impact voorkomen?

 

2.1 People

Het kiezen van nieuwe IT apparatuur kent vele nadelen. Zo is de negatieve impact op medemensen gigantisch. Kijk alleen al naar de onderstaande paar feiten. En dat zijn er slechts vijf.

 

 • Ruim 80 procent van nieuwe laptops etc. komt uit China. Een land waar kinderarbeid nog aan de orde van de dag is. Ook zeer zeker in de IT-branche, want dat is een booming business voor China;
 • Daarnaast zijn de werkomstandigheden vaak absoluut onverantwoord. China scoort een 5 op de ITUC Global Rights Index (schaal 1-5) voor vrijheid van vereniging en arbeidsrechten. Hetgeen inhoudt dat arbeidsrechten niet kunnen worden gewaarborgd. Landen met een rating van 5 worden beschouwd als de minst prettige landen om in te werken;
 • Voorkom corruptie en de nadelige gevolgen voor de mens daarvan. Volgens de Corruption Perceptions Index heeft China een score van 45, op een schaal van 0 (“highly corrupt”) tot 100 (“very clean”). Dit betekent dat het risico op corruptie in China hoog is;
 • Door nieuw te kopen groeit de eigen Nederlandse IT-afvalberg. Met als gevolg meer export naar de E-waste vuilnisbergen. Daar werken onder andere veel kinderen dagelijks, onder erbarmelijke omstandigheden, om onze, veel te vroeg, afgedankte apparatuur te verwerken. Het stimuleert dus indirect kinderarbeid;
 • Iedereen begrijpt dat in het openbaar verbranden van de plastic, zoals rondom kabels of de behuizing van laptops of monitoren, om zodoende de metalen vrij te krijgen, absoluut niet gezond is. Het stimuleert dus ook nog eens indirect heel veel gezondheidsgevaren voor de bevolking aldaar.

 

2.2 Planet

Het voorkomen van nieuwe IT-productie door voor refurbished IT te kiezen heeft ook nog een grote positieve impact op milieu.

– Zo voorkom je gemiddeld bij de productie van 50 laptop:

 • 12.900 kg CO2 uitstoot tijdens productieproces. Dat is gelijk aan de uitstoot van pakweg 60.00 kilometer autorijden;
 • Het verbruik van 9.500.000 liter schoon drinkwater om de vrijgekomen giftige stoffen tijdens productieproces zo te verdunnen dat het verwerkt kan worden. Terwijl er wereldwijd een tekort aan is;
 • 60.000 kg productie afval.

 

– Je draagt niet bij aan de groeiende berg afgeschreven IT-apparatuur uit Nederland:

 • Ongeveer 90% van het computerafval dat op West-Afrikaanse E-waste bergen, zoals Agbogbloshie in Ghana, terecht komt, is afkomstig uit Europa. Dat terwijl er voor heel Europa een verbod geldt op export van afvalstoffen;
 • Voorkom E-waste met Refurbished IT van GoGreen IT Hierdoor draagt Nederland rechtstreeks bij aan zware verontreinigingen van milieu. Door de e-waste bergen, welke foutief worden verwerkt, komen er veel giftige stoffen in de bodem en in rivieren terecht. Vervolgens verdampt in warme periodes veel van dit vervuilde water. Eenmaal in de lucht komt het op den duur weer naar beneden in de vorm van regen. Deze regen komt dan weer terecht op de gewassen van de boeren en in het drinkwater van het vee. Met alle gevolgen van dien. Neem bijvoorbeeld een ei: In de regio Agbogboloshie bevat een ei 200 keer de in Europa toegestane dosis dioxine;
 • Door voor refurbished IT van GoGreen IT te kiezen voorkom je illegale export en daardoor heb je een positieve impact op het milieu in de ontvangende landen.

 

2.3 Profit

Refurbished IT is altijd goedkoper dan nieuwe IT. Vaak tot wel 60%. Maar dat geldt natuurlijk voor alle aanbieders. Echter biedt GoGreen IT veel meer dan alleen een logische lagere prijs.

 • Koop of lease

Naast kopen zijn er ook lease opties. Lease opties vanaf een investering van €2500,- Met termijnen van 12, 24, 36 en 48 maanden als opties. Meer weten over leasen? Zie het bericht: Laptop leasen

 • Profiteer van maatwerk

Wij denken mee met jouw werkzaamheden. Welke software gebruik je bijvoorbeeld? Veelal bepalend voor de benodigde specificaties van je device. Aanschaffen van overkill aan processor, ram en/of opslag is simpelweg geld in de prullenbak gooien. Hoezo? Je koopt iets wat je nooit gebruikt. Zonde, dus nemen wij uitgebreid de tijd om jou maatwerk te kunnen bieden. Direct interesse in maatwerk? Klik hier.

 • Garanties van twee tot vijf jaar.

Garanties zijn standaard 2 jaar. Voor bedrijven kunnen de garanties op maat worden gemaakt. Bijvoorbeeld 4 jaar of zelfs vijf jaar.

 • Transparant en simpel retourproces bij defecten

Bij eventuele defecten geen langdurige retourprocedures. Wij snappen als geen ander dat personeel zonder eigen pc minder efficiënt werkt. Meld je defect telefonisch of via app. Jouw klacht wordt op afstand bepaalt. Soms lukt het om binnen 2 minuten het probleem te hebben opgelost. Lukt dat niet, dan sturen we binnen 24 uur een vervangend device toe. Vervolgens kun je het defecte device kosteloos retour sturen.

 • Bereikbaarheid

Uiteraard zijn we bereikbaar in de vaste kantoortijden van 08.00 -18.00uur. Maar voor bedrijven zijn we ook buiten deze uren bereikbaar. We begrijpen namelijk dat processen niet alleen lopen tussen acht en zes. Mogelijk zijn we niet direct in staat de telefoon aan te nemen, maar we beloven wel dat we streven om dan binnen een uur terug te bellen.

 • Oude apparatuur in goede handen

Heb je oudere apparatuur of ga je apparatuur vervangen, geef het aan bij GoGreen IT. Wij bieden jou een eerlijke marktconforme prijs en zorgen voor een verantwoorde wijze van hergebruik van de apparatuur.

Heb je nog oude data welke je wilt vernietigen? Ook dat is mogelijk. Bij hele grote aantallen, zelfs op locatie. Uiteraard met verklaringen.

 • Eén Partner voor jouw IT

Je hebt één partner voor jouw IT devices. Koop of lease de apparatuur. Na de afschrijving kopen wij deze weer van je terug en je ontvangt een nieuw voorstel met daarin de verwerkte terugkoopregeling. Zo is afgedankte apparatuur het meeste waard. Immers in een magazijn wegleggen, kan in een half jaar de waarde doen halveren. GoGreen IT ontzorgt jou zo veel als mogelijk. En is er altijd wanneer je ze nodig hebt!

 

3. Consument Voordelen Refurbished IT van GoGreen IT

Als Consument profiteer je direct van veel voordelen van GoGreen IT. Met onze jarenlange ervaring in de online refurbished it hebben we veel samenwerkingen opgebouwd met refurbished webshops in Nederland. Hierdoor garanderen wij de beste prijs, in verhouding met de garantie, service en kwaliteit. Daarnaast weten wij inmiddels na 10 jaar exact welke wensen diverse consumenten hebben. Heb je wat minder kennis, dan hebben wij daar begrip voor en nemen uitgebreid de tijd om je eerlijk te adviseren. Weet je wat je wil, maar toch nog vragen, wij adviseren. Daarnaast draag je als consument ook bij aan een maatschappelijk verantwoorde keuze voor mens, milieu en je eigen portemonnee.

 

3.1 Mens

De enorme positieve impact die je hebt door geen nieuwe apparatuur te kopen is hetzelfde als bij zakelijke aankopen. Lees hier.

 

3.2 Milieu

Ook voor de milieu impact dat deze overeenkomstig is met de zakelijke aankopen. Bekijk jouw positieve milieu impact hier.

 

3.3 Portemonnee

Refurbished IT is natuurlijk altijd goedkoper dan nieuwe IT. Tot wel 60%. Uiteraard geldt dat voor alle aanbieders. Echter biedt GoGreen IT veel meer dan alleen een logische lagere prijs.

 • Profiteer van maatwerk

Wij denken mee met jouw werkzaamheden. Welke software gebruik je bijvoorbeeld? Veelal bepalend voor de benodigde specificaties van je device. Aanschaffen van overkill aan processor, ram en/of opslag is simpelweg geld in de prullenbak gooien. Hoezo? Je koopt iets wat je nooit gebruikt. Zonde, dus nemen wij uitgebreid de tijd om jou maatwerk te kunnen bieden. Direct interesse in maatwerk? Klik hier.

 • Uitmuntende A kwaliteit

Alle apparatuur van GoGreen IT van absolute A kwaliteit. Deze producten komen van de Nederlandse zakelijke markt en zijn door ons controle centrum weer zo goed als nieuw gemaakt. Soms kan er toch wat meer cosmetische schade zijn, dit wordt dan vermeld als B+-Grade of B-grade.

 • Garantie twee jaar

Garanties zijn standaard 2 jaar.

 • Inruil & terugkoop opties

Ben je toe aan nieuw device? Wij kunnen een eerlijk bod doen op je oude device. Eventueel kunnen we ook de oude data kosteloos omzetten naar het nieuwe device. Hiervoor dient u wel eerst uw eigen oude device naar ons te sturen, zodat we de data op de nieuw aangeschafte kunnen plaatsen. Tevens kunnen we dan een eerlijk bod doen op bijvoorbeeld uw laptop. Gaat u akkoord, dan wordt dit als korting verrekend op uw nieuw aangeschafte device. Gaat u niet akkoord, dan sturen we zowel het oude als nieuwe device retour.

 • Transparant en simpel retourproces bij defecten

Bij eventuele defecten geen langdurige retourprocedures. Wij snappen als geen ander dat jij je device gekocht hebt om te gebruiken. Meld je defect telefonisch of via app. Jouw klacht wordt op afstand bepaalt. Soms lukt het om binnen 2 minuten het probleem te hebben opgelost. Lukt dat niet, dan halen we het product kosteloos retour en zorgen we uiterlijk binnen 5 werkdagen voor een retourzending.

 • 14 dagen niet goed geld terug

Is de aankoop toch niet wat je ervan verwachtte? Dan kun je je order kosteloos retourneren. Je dient hiervoor het retour aan te melden binnen 14 dagen na ontvangs. Doe dit bij voorkeur via het retourformulier of via de mail [email protected]

Vervolgens heb je vanaf de dag van aanmelding nog 14 dagen om het product retour te sturen. Wij adviseren het product uiterlijk binnen 10 dagen retour te sturen.

 • Bereikbaarheid

Uiteraard zijn we bereikbaar in de vaste kantoortijden van 08.00 -18.00uur. Maar voor consumenten zijn we ook buiten deze uren bereikbaar via whatsapp op +31641109330. We begrijpen namelijk dat je jowu computer of laptop niet alleen tussen acht en zes gebruikt. We streven ernaar zo spoedig mogelijk te reageren.

 • Eén Partner voor jouw IT

Je weet wat je krijgt, je weet wat je mag verwachten en wij maken het waar. Handig toch?! Gewoon één partner voor jouw IT devices. Wel zo gemakkelijk.

 

4. Conclusie

Wil je geld besparen? Vind je het daarnaast belangrijk dat je ook een positieve impact hebt op het milieu? Voel jij je niet prettig bij de gedachte dat je indirect bijdraagt aan kinderarbeid? Maar wil je aan de andere kant ook gewoon hele goede kwalitatieve  apparatuur. Met een uitstekende service. Op maat afgestemd naar jouw werkzaamheden zodat je niets teveel betaalt aan Refurbished IT apparatuur. Dan is er maar één conclusie: Refurbished IT van GoGreen IT

Direct naar de webshop? Klik hier.

Wil je dat wij contact met je opnemen? Klik hier.

Direct contact opnemen? Zie de gegevens hier.

 

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten