Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Vijf bespaartips

Zonder investering kun je al besparen op de apparatuur van jouw werkplekken. Vaak een kleine moeite, maar een grote impact. Met de volgende vijf bespaartips kun jij vandaag nog starten met besparen. Het kost je niks, maar levert je wel wat op.

1.    Uitzetten

In de praktijk blijkt dat, binnen 86% van de Nederlandse bedrijven, wel eens een computer of randapparatuur blijft aanstaan buiten de werktijden. Wanneer de computers en randapparatuur niet worden uitgezet verbruiken ze nog steeds stroom. Ga je uit van een werkdag van 8 uur, dan verbruik je dus nog eens 16 uur extra stroom per dag, zonder dat je aanwezig bent. Al gauw dus minimaal 80 uur onnodige stroomverbruik per apparaat per werkweek. Tel je daarbij het weekend, dan kom je al op ruim 120 uur per week.

2.   Verleng de levensduur

Elk onderdeel in jouw computer of randapparatuur heeft een bepaalde levensduur. Door je computer en randapparatuur uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt, verleng je de levensduur. Immers hoe langer de apparatuur per dag aanstaat, des te negatiever de  impact op de levensduur van de computer onderdelen. Met als gevolg dat je eerder nieuwe apparatuur zult moeten aanschaffen.

3.   Gebruik geen screensaver

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat screensavers stroomverbruik verlagen. Echter, dit is een verkeerde gedachte. Vaak verbruikt een screensaver meer stroom, doordat er bewegende beelden worden afgespeeld. Stel daarom in dat je monitor naar de stand-by modus gaat.

4.   Ga sluipverbruik tegen

Behalve je computer verbruikt alle randapparatuur ook energie. Denk aan printers, externe harde schijven, monitoren, opladers of speakers. Indien je dus enkel de computer uitzet, dan blijf je nog steeds veel stroom verbruiken door de randapparatuur. Niet onlogisch dus dat op jaarbasis 10% van de energierekening wordt veroorzaakt door sluipverbruik. Een handige en effectieve tip is al deze apparatuur aan te sluiten op een stekkerdoos met aan/uit schakelaar. Na het uitschakelen van je computer, schakel je dan ook de stekkerdoos uit, waardoor er géén sluipverbruik meer is.

5.   Computer extra zuinig instellen

Ook de laatste van de vijf bespaartips is een simpele toepassing om je stroomverbruik flink te verminderen. Hoe? Door de instellingen van je computer aan te passen. Zo kun je bepalen wanneer de computer en monitor overgaan naar de stand-by modus. Middels de volgende stappen kun je jouw computer extra zuinig instellen.

Start > (Instellingen >) Configuratiescherm > Energiebeheer

Wil je weten hoe je nog meer kan besparen? Doe onze gratis bespaar analyse. Lees hier meer!

 

Connect?!

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten