Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Tips Refurbished IT Kopen

Ben je van plan om Refurbished IT te kopen? Of overweeg je om refurbished te kiezen in plaats van nieuwe apparatuur? Dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Daarom is dit stuk geweid aan Tips Refurbished IT kopen. Tips voor zowel de zakelijke als particuliere koper.

 

Tips Refurbished IT webshop

Over het algemeen  worden de IT producten aangeboden via een refurbished IT webshop. Sinds de corona pandemie zijn er ontzettend veel online aanbieders bijgekomen. Om je wegwijs te maken en te behoeden voor een foute aankoop, volgen hier een aantal tips Refurbished IT kopen.

 

Tip 1: Controleer telefonische bereikbaarheid

Een webshop, gevestigd in Nederland, is verplicht om telefonisch bereikbaar te zijn. Dit is een bij wet bepaald gegeven. Ben je op zoek binnen een webshop? Bel dan het bedrijf.. Het telefoonnummer moet bij contact gegevens of anders duidelijk zichtbaar op de site vermeld staan. Een makkelijkere manier om je eerste indruk te krijgen hoe het bedrijf het met de wetgeving neemt is er niet.

 

Tip 2: Controleer keurmerk van een Refurbished IT webshop

Controleer of de webshop een keurmerk heeft. Vooral voor particulieren is dit belangrijk. Onafhankelijke partijen als Webshop keurmerk bieden je zekerheid. Is een webshop hierbij aangesloten? Dan voldoen ze aan de gestelde voorwaarden van het keurmerk. En juist dat is interessant! Want deze zijn juridisch altijd 100% in orde. Én gericht op de consument. Het wilt niets zeggen over de kwaliteit van de producten en/of de service van het bedrijf, maar je weet wel dat je bij eventuele discussie na een aankoop, juridisch sterk staat. De webshop is zich namelijk verplicht te houden aan de voorwaarden van het keurmerk.

 

Tip 3: Webshop reviews

Het lezen van reviews kan een beeld geven over de webshop. Hoe verloopt de levering? Wordt het product geleverd zoals gewenst? Hoe zit het met de service en communicatie binnen het bedrijf? Echter zien we steeds vaker dat online webshops reviews kopen. Er zijn diverse bedrijven waar je, tegen betaling, reviews kunt laten plaatsen op bijvoorbeeld google. Dit is uiteraard wettelijk verboden, maar moeilijk te achterhalen. Waar moet jij dan op letten?

  • Betaalde reviews bestaan vaak maar uit één zin of een paar korte zinnen. Ongeveer maximaal 75 tekens;
  • Vaak heeft deze persoon ook maar enkele reviews achtergelaten. Door op de naam te klikken kun je de geplaatste reviews  bekijken. Of zijn ze afgeschermd?  Kijk niet op als volgens de reviews, meerdere personen bij diverse tandartsen zijn geweest, op hetzelfde moment. Vul zelf maar in of dat toeval is;
  • Betaalde reviews komen in soort gelijke zinnen steeds terug;
  • Bij betaalde reviews komen bepaalde voornamen en achternamen geregeld terug. Alleen dan in andere combinaties;
  • Betaalde reviews worden vaak met meerdere gelijk op (ongeveer)hetzelfde tijdstip geplaatst. Zo ontstaat er een serie van ‘goede’ reviews. Allemaal kort en krachtig en uiteraard 5 sterren.
  • Wanneer je om een review wordt gevraagd is dat begrijpelijk. Echter zijn er ook webshops welke een prijs tegenover een review zetten. Stel jij wordt gevraagd om een review te schrijven na aankoop van je nieuwe bed. In de aanvraag wordt vermeld dat je kans maakt op bijvoorbeeld een waard cheque ter waarde van €100,- of het winnen van een iPhone wanneer je een review achterlaat. Zou je dan eerder een slechte of een goede review schrijven? Vanuit het menselijk brein gezien logisch, je schrijft een goede review, maximaal sterren op de hoop dat je iets wint;
  • Bij een platform als webwinkelkeur kun je zien of een review gekoppeld is aan een echte klant. Top! Zou je zeggen. Helaas zit hier ook weer een addertje onder het gras. Allereerst kan voorgaand punt invloed hebben op de score. Want daar wordt dan weer niet op gecontroleerd bij webwinkelkeur. Bovendien krijgen webshops tot 14 dagen de tijd om 1 en 2 sterren reviews af te handelen voordat deze gepubliceerd worden. Daarnaast wordt de gelegenheid gegeven om het account te koppelen aan andere review accounts. Zo kun je de score dus gemakkelijk beïnvloeden. Schakel uit wat lager is en koppel wat gelijk of hogere score heeft. Al dan niet eerlijk verkregen;
  • Vergelijk recente reviews met een ander openbaar review platform, zoals Trustpilot. Selecteer beide op meest recente reviews. Zie je daar een groot verschil. Dan mag je twijfelen;
  • Zoek binnen google naar:  “Webshopnaam” oplichting? Op de eerste pagina van Google zie je snel of het bedrijf ooit eerder in het nieuws is geweest op een negatieve manier. 5 seconden werk, een berg informatie;
  • Maar het belangrijkste advies blijft. Neem telefonisch contact met het bedrijf. Dan krijg je de beste indruk. Hebben ze tijd voor je vragen? Komen ze gemaakte afspraken na aangaande mail of terugbellen? Denken ze echt met je mee? Is het einddoel een tevreden klant of zoveel mogelijk winst?

 

Tip 4: Garantievoorwaarden Refurbished IT

Garantievoorwaarden Refurbished IT. De kleine letters. Waar niemand zin in heeft om uitgebreid te lezen. Ook daarom, neem de telefoon en stel je vragen. Het voorkomt een hoop tijd en ellende achteraf. Denk aan: Hoe lang is de garantie? Wat mag ik verwachten van de accuduur? Voor wie zijn retourkosten bij reparatie? En bij 14 dagen niet goed geld terug garantie? Zijn de toetsenborden gestickerd? Of origineel Qwerty US? Wat is de garantie op de accu!?

 

Tip 5: Refurbished IT met overkill capaciteit

Refurbished IT is goedkoper. Maar daardoor ook een extra kans voor verkopers om extra bij te verdienen. Vaak wordt je een overkill aan capaciteit aangepraat. Beter voor de lange termijn. Maar in werkelijkheid is het een verdienmodel. Door onderdelen als Processor, RAM geheugen en/of SSD geheugen te verhogen betaal jij fors meer. En helaas betaal je vaak voor capaciteit welke niet eens wordt gebruikt door het device. Simpelweg, jouw bezigheden op het device hebben deze capaciteit niet nodig. Je hebt dan betaald voor lucht.

 

Tip 6: Retour voorwaarden voor webshops

Retour voorwaarden voor webshops. Er gelden wettelijke eisen. Een webshop kan voldoen aan de voorwaarden door het correct op de webshop te plaatsen. Maar niemand controleert of dit ook wordt gehandhaafd. Naast het lezen van reviews over retourneren is het ook hier weer aan te bevelen om te bellen. Wat is het huidige retour beleid? Zodat je weet of de werknemer op de hoogte is van de regels. Wel zo handig, want diegene moet jou waarschijnlijk ook helpen bij een eventueel retour.

 

Tip 7: 14 dagen niet goed geld terug garantie

En dan geldt ook letterlijk wat er staat. Geld terug. Al het geld. Dus ook de retourkosten. De reden is simpel. Door het online aanbieden heeft de klant niet de mogelijkheid zoals in een fysieke winkel om het product te bekijken en even te proberen. Binnen 14 dagen dient de order eventueel te zijn aangemeld voor retour. Vervolgens heeft de klant vanaf dat moment nog 14 dagen om het product retour te zenden. Een goede tip is om het product vervolgens binnen 5 dagen te verzenden. Want uit onderzoek is gebleken dat na 5 dagen nog maar 50% het pakket retour zend en na 10 dagen nog maar 5%. Hoofdreden: na retouraanmelding dacht ik tijd genoeg te hebben en dus helemaal vergeten terug te sturen.

 

Tip 8: Retour voorwaarden voor webshops

Retour voorwaarden voor webshops. Er gelden wettelijke eisen. Een webshop kan voldoen aan de voorwaarden door het correct op de webshop te plaatsen. Maar niemand controleert of dit ook wordt gehandhaafd. Naast het lezen van reviews over retourneren is het ook hier weer aan te bevelen om te bellen. Wat is het huidige retour beleid? Zodat je weet of de werknemer op de hoogte is van de regels. Wel zo handig, want diegene moet jou waarschijnlijk ook helpen bij een eventueel retour.

 

Tip 9: Is Refurbished IT echt duurzaam?

De refurbished IT webshops verkondigen uiteraard allemaal dat ze duurzaam zijn. Want ja ze verkopen refurbished in plaats van nieuw. Maar op welke wijze kopen ze in? En hoe komen ze aan de onderdelen? Stel je koopt in Zweden een partij van 1000 laptops. Deze laptops hebben een Scandinavisch toetsenbord. En 700 laptops hebben een nieuwe accu nodig en 250 een nieuw scherm. Dit wordt vervolgens allemaal nieuw besteld in China en in de laptop geassembleerd. Hoe duurzaam is dat eigenlijk? Is dat maatschappelijk verantwoord ondernemen? De jaarlijkse afgeschreven IT producten, van ruim 50 miljoen, in stand houden. Door IT uit een ander land te importeren én vervolgens ook nog eens nieuwe onderdelen uit China moeten importeren? En gelijktijdig de Nederlandse uitstroom, van jaarlijks meer dan 50 miljoen afgeschreven IT producten, in stand houden? Waardoor direct bij te dragen aan het vergroten van de E-waste berg, doordat de geïmporteerde apparatuur ook weer wordt afgeschreven. Gelukkig kan het anders. Lees meer: ‘Refurbished IT van GoGreen IT’

Conclusie Tips Refurbished IT kopen

De conclusie van Tips Refurbished IT kopen is duidelijk. Wil je voor geen verassingen komen te staan, neem dan een paar minuten de tijd voor een telefonisch contact. Aangezien je de verkopende partij niet fysiek kunt zien, is dit de beste manier om een eerste indruk te krijgen.  Hebben ze tijd voor je vragen? Komen ze gemaakte vervolg afspraken na aangaande mail of terugbellen? Denken ze echt met je mee? Is het einddoel een tevreden klant of zoveel mogelijk winst? Klopt de levertijd zoals aangegeven op de site? Wat mag ik van de accu verwachten? Zo weet je zeker dat je ontvangt wat je verwacht. En die 5 minuten bellen besparen je (eventueel) heel veel tijd achteraf, indien de aankoop niet naar verwachting blijkt. Bovendien kan je misschien wel een extra €100 besparen door te bellen en het juiste advies te krijgen. Dus, laten we eerlijk zijn. Al is het €50. Dit verdient de gemiddelde persoon niet in 5 minuten. Toch? Dus pak de telefoon voor je overgaat tot klikken op de betaalknop.

 

Tip 10: Wil je ook de juiste keuze maken? Of advies voor een latere aankoop? Vul het contactformulier in.

 

Alle rechten voorbehouden. GoGreen IT 2023.

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten