Let op: Vanwege het vernieuwen van de webshop, zijn wij met vakantie. Daarom krijg je tot en met 12 mei 10% korting op je bestelling, welke wordt uitgeleverd vanaf maandag 13 mei. Bedankt voor je vertrouwen en geduld!.

Duurzaamheid Bedrijf

Het staats steeds vaker op de agenda: Duurzaamheid bedrijf. Logisch. Want uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2022 liefst 79% van de Nederlandse bedrijven maatregelen heeft genomen om de bedrijfsvoering duurzamer te maken. Positief verrast! Benieuwd naar de wijze waarop het cijfer tot stand is gekomen. En waar liggen de kansen dan nog bij het bedrijf verduurzamen?! GoGreen IT zocht het voor je uit.

 

Verduurzaming bedrijven Nederland

Om de waarde van de 79% beter te kunnen bepalen kijken we naar de opbouw ervan. De tabel geeft dit mooi weer. De genomen maatregelen voor een duurzamere bedrijfsvoering ten opzicht van het voorgaande jaar laten zien dat bijna 20% van de bedrijven vooral op het gebied van energie investeerde. Denk aan onder andere zonnepanelen. Echter slechts 5,7% investeerde op het gebied van uitstoot. Bijvoorbeeld een warmtepomp. Ruim 14 % investeerde in milieubewust omgaan met grondstoffen en afval. Bijna 39% van de bedrijven investeerde in een combinatie van de genoemde drie investeringen. Daartegenover staat dat 21% van de bedrijven geen verdere verduurzaming maatregelen heeft genomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Maar wat zijn dan de belemmeringen om te investeren in duurzaam ondernemen? Laten we er dieper op ingaan.

Duurzaamheid Bedrijf Maatregelen

Verduurzaming bedrijf, is er een belemmering?

Wat wordt door bedrijven, als belemmering aangegeven, om (meer) te investeren in het bedrijf verduurzamen? Met bijna 25% staat met stip op één, de afhankelijkheid van een derde partij. Een tekort aan financiële middelen wordt door bijna 13% van de ondernemingen genoemd. Bijna 12% van de ondervraagden ziet te weinig voordelen in duurzaamheid voor bedrijven. Het valt bovendien op dat bijna 7% van de bedrijven niet weet hoe ze (meer) kunnen verduurzamen. Op zich verontrustend dat een groter percentage dan verwacht, de legio aan kansen om het bedrijf te verduurzamen niet ziet. Gelukkig biedt dat ook perspectief. Daarover later meer. Nu zijn we vooral benieuwd naar de wijze waarop bedrijven tegen hun eigen duurzaamheid aankijken.

Duurzaamheid Bedrijf Belemmeringen

 

 

Duurzaamheid bedrijf, wat vind het bedrijf er zelf van?

Bijna 3% van de bedrijven geeft aan dat hun bedrijf niet of nauwelijks duurzaam is. Daartegenover staat weer dat ruim een derde van de bedrijven zichzelf in grote mate tot geheel duurzaam vinden. Ongeveer de helft van de bedrijven geeft aan niet in grote mate, maar ook niet in kleine mate duurzaam te werken. Dan blijft er nog 15% van de bedrijven over, welke aangeven in kleine mate te denken aan duurzaamheid bedrijf. Concluderend kan er gesteld worden dat bedrijven dienen door te gaan met investeren in de verduurzaming bedrijf. Immers nog steeds is bij twee derde van de bedrijven winst te halen op dit gebied. Winst op het gebied van mens en planeet, maar zeker ook voor de bedrijfsresultaten. Het laatste wordt vaak onderschat. Lees hier meer over in “Maatschappelijk verantwoord ondernemen”

Duurzaamheid Bedrijf Oordeel

 

Hoe GoGreen IT helpt bij verduurzaming bedrijven

Bij duurzaam ondernemen denkt men vaak aan de grote zaken als zonnepanelen, warmtepomp en een elektrisch wagenpark. Dit zijn grote projecten. Tijdrovend met hoge investeringskosten. Gelukkig zijn er nog tal van andere opties om verduurzaming binnen bedrijven te realiseren. Eén van de opties is het verduurzamen van de laptops en computers voor het personeel. Een belangrijke stap is dan te kiezen voor Refurbished IT van GoGreen IT. Daarom hebben we in een aparte blog ‘Tips Refurbished IT kopen’ opgesomd. Waarbij ook uitgebreidde aandacht is voor de gevaren van online refurbished it kopen. Mede omdat er door corona heel veel nieuwe aanbieders op de markt zijn gekomen. Dit heeft grote invloed op de kwaliteit en prijzen van producten welke op de markt worden gebracht.

 

GoGreen IT, jouw duurzaamheid bedrijf

Ben je overtuigd om met kleine simpele stappen het bedrijf te verduurzamen met refurbished IT? Wil je weten hoeveel milieu impact jij kan hebben? En hoeveel je daarmee financieel kan besparen? Welke zorgen wij uit handen nemen? Start met tijd besparen door het contactformulier in te vullen. Wij nemen binnen een werkdag contact met je op en plannen een afspraak wanneer het jou uitkomt.

 

Alle rechten voorbehouden. GoGreen IT 2023.

Contactformulier

Hoe wens je het contact?
Recente berichten